Leave Your Message
Категории на блогови
Истакнат блог

Меѓународна очна болница Шанту

2024-01-03

Меѓународната очна болница Шанту користи голем број стаклени завеси, внатрешен и надворешен поглед и едноставни и убави архитектонски форми. Во таков архитектонски дизајн, алуминиумските профили обезбедени од нас, Zhonglian Aluminium, се многу критични.

2.jpg

Во дизајнот на внатрешните и надворешните завесни ѕидови, употребата на производи од алуминиум Zhonglian може да обезбеди стабилност и безбедност на завесните ѕидови. Нејзините висококвалитетни производи од алуминиумски профили можат ефикасно да ги намалат деформациите и пукнатините предизвикани од товарот и притисокот на ветерот на завесниот ѕид и можат ефикасно да се спротивстават на природните катастрофи како што се надворешните вибрации на околината и земјотресот.


Врз основа на тоа, обезбедуваме квалитетни услуги и техничка поддршка за меѓународната очна болница Шанту. Техничкиот тим на Zhonglian Aluminium може да ја прилагоди соодветната шема на алуминиумски материјали според специфичните потреби на болницата и да обезбеди детална шема за дизајн и производствен алуминиумски профил.

1.jpg

За време на процесот на градење на лице место, обезбедуваме сеопфатни технички насоки и услуга по продажбата за градежниот тим на болницата за да се осигура безбедноста и квалитетот на процесот на инсталација.


Карактеристики на проектот:

● Проектот главно се состои од 1 # 2 # 3 # 4 # четири згради. Главните системи на фасадата на кулата се стакло со рамка

● Систем за завеси и систем за завеса од алуминиум со дупчиња, стаклените ѕидови користат хоризонтална видлива и вертикална невидлива форма, хоризонталните линии користат голем алуминиумски визир; А системот за фасадата на подиумот е рамка стаклен завесен ѕид, кој е во форма на вертикална & хоризонтално имплицитно;

● Панелите на завесниот ѕид се состојат од алуминиум и стакло, дизајнерите организираа крпеница од промени во

● Фактичката ситуација умно, направете фасадна новела, уникатна, така што силното чувство за наука и технологија на

● Фасадата на зградата прави добра слика за HI-TECH страната на Vtrotechnology.

● Вкупната површина на завесниот ѕид е околу 80.000 квадратни метри, вклучувајќи околу 50.000 квадратни метри стакло

● завесен ѕид, околу 30.000 квадратни метри алуминиумски завесен ѕид и околу 24.000 метри алуминиумски визири.

3.jpg

Куќиштето за проектот од алуминиумски профил обезбедено од Zoomlion за меѓународната очна болница Shantou не само што ја покажува силата на висококвалитетните производи на Zoomlion, туку обезбедува и сигурна гаранција за архитектонскиот дизајн и декорацијата на болницата. Во иднина, Zhonglian Aluminium ќе продолжи да биде посветена на обезбедување иновативни, висококвалитетни производи од алуминиумски профили и сеопфатни услуги за различни градежни проекти и ќе продолжи да дава повеќе придонеси за развојот на градежната индустрија во Кина.